Technika chłodnicza
ISBN: 978-83-01-21251-3
Format: 15.0x23.5cm
Liczba stron: 546
Oprawa: Miękka
Wydanie: 1, 2020 r.
Język: polski
Dostępność: aktualnie niedostępny
Publikacja | Format | Wydanie | Cena |
---|---|---|---|
eKsiążka | 1, 2014 r. | 99,00 zł | |
Tradycyjna | Oprawa: Miękka | 2, 2021 r. | 89,10 zł |
Poradnik składa się z części teoretycznej z zakresu termodynamiki oraz budowy i funkcjonowania urządzeń chłodniczych, części poświęconej obowiązującym regulacjom prawnym w zakresie stosowania substancji kontrolowanych oraz F-Gazów i części zawierającej tabele i wykresy właściwości termodynamicznych czynników chłodniczych najczęściej spotykanych na rynku. Oprócz wiadomości pozwalających przygotować się do egzaminu kompetencji w książce omówiono również nowe aspekty wykorzystywania naturalnych czynników chłodniczych, które są jedyną alternatywą dla wycofywanych i ograniczanych kolejnymi przepisami syntetycznych czynników chłodniczych. Nie zabrakło też wiadomości czysto praktycznych z zakresu montażu, serwisowania oraz obsługi urządzeń i instalacji chłodniczych zawierających substancje z grupy HFC. Zamieszczono także informacje z zakresu prawidłowego doboru zarówno samych urządzeń, jak i ich poszczególnych komponentów. Poradnik jest skierowany do pracowników firm z branży chłodniczej, klimatyzacyjnej i pomp ciepła, a także właścicieli, serwisantów i operatorów tych urządzeń. Przydatny będzie przede wszystkim dla osób przystępujących do egzaminu „F-Gazowego”.