W podręczniku całościowo wyjaśniono zagadnienia dotyczące zarządzania magazynem w przedsiębiorstwie. W komunikatywny sposób zaprezentowano praktyczną wiedzę z zakresu realizacji procesu maga...więcej »
Podręcznik stanowi kompendium podstawowej wiedzy z zakresu spedycji. W książce przedstawiono zasadnicze pojęcia i zasady związane z działalnością spedycyjną, charakterem usług spedycyjnych i rodzaj...więcej »
Publikacja jest przeznaczona do nauczania przedmiotu ekonomika handlu. Ćwiczenia zawarte w zbiorze są tematycznie połączone z poszczególnymi rozdziałami bądź działami podręcznika Ekonomika h...więcej »
Podręcznik przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz osób zainteresowanych dynamicznie rozwijającą się dziedziną życia, jaką jest turystyka.więcej »
Podręcznik przeznaczony dla uczniów kształcących się w zawodzie technik hotelarstwa oraz osób zainteresowanych dynamicznie rozwijającą się dziedziną życia, jaką jest turystyka.więcej »
Podręcznik przeznaczony do kształcenia w profilach kształcenia ogólnozawodowego do nauczania w profilu socjalnym na poziomie liceum profilowanego.Numer dopuszczenia: 13/2006.więcej »
Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów technikum elektronicznego oraz słuchaczy szkoły policealnej, zawód technik elektronik.W części drugiej omówiono układy elektronic...więcej »
Urządzenia i systemy mechatroniczne to pierwszy na polskim rynku wydawniczym podręcznik zgodny z podstawą programową dla zawodu technik mechatronik.Przeznaczony jest do nauczania w następując...więcej »
Podręcznik jest dostosowany do programu nauczania bloku tematycznego Elementy rachunkowości. Struktura podręczników oparta jest na zasadach kształcenia kierowanego, organizuje pracę po...więcej »
W drugiej części podręcznika podano przykłady projektowania prostych rozwiązań wybranych elementów kształtujących środowisko. Treści uzupełniono rysunkami i tabelami wspomagającymi projektow...więcej »
Organizacja pracy w hotelarstwie. W części drugiej omówiono:- zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO,- zasady utrzymania porządku i...więcej »
Organizacja pracy w hotelarstwie. W części drugiej omówiono:- zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO,- zasady utrzymania porządku i...więcej »
Podręcznik, który opiera się na współczesnej wiedzy, prezentuje najważniejsze wiadomości jakimi powinien dysponować użytkownik maszyn i pojazdów rolniczych, zawiera kilkaset ko...więcej »
Podręcznik składa się z trzech części, jest przeznaczony dla techników i szkół policealnych kształcących w zawodzie „kucharz”. Omawia ocenę towaroznawczą przet...więcej »
Organizacja pracy w hotelarstwie. W części drugiej omówiono:- zagadnienia z zakresu organizacji pracy i zarządzania zakładem hotelarskim według ISO,- zasady utrzymania porządku i...więcej »
Nr aprobaty: 8/98 MENPodręcznik jest przeznaczony dla uczniów technikum oraz słuchaczy szkoły policealnej, zawód: technik budownictwaCzęść druga cyklu Budownictwo z ...więcej »
Podręcznik Podstawy ekonomii. Część 2. Makroekonomia został opracowany na podstawie programu nauczania podstaw ekonomii, zawartego w dokumentacji programowej dla zawodu technika ekonomisty nr 341[0...więcej »
Bogato ilustrowany, ciekawy, napisany prostym językiem podręcznik do nauki technologii gastronomicznej w zawodach kucharz oraz technik żywienia i gospodarstwa domowego na poziomie technikum i szkoł...więcej »
W książce omówiono ocenę towaroznawczą i zastosowanie w technologii gastronomicznej jaj, mąki, kasz, cukru i innych środków słodzących oraz mięsa zwierząt rzeźnych i dziczyzny.K...więcej »